Leie av bobil

Er du lei av å tilbringe ferien på hoteller og i overfylte turistområder? Har du vurdert å leie en bobil for å utforske Scandinavias vakre natur? Enten det er for en kort helgetur eller et lengre opphold, kan leie av bobil være den perfekte løsningen for deg som vil oppleve frihet og fleksibilitet på reisen. Les videre for tips og råd om hvordan du kan finne den ideelle bobilen til din neste eventyr ferie.

Hvorfor leie bobil?

En bobil gir deg friheten til å reise når som helst, hvor som helst. Du kan stoppe hvor du vil, og det er enkelt å komme seg rundt. Bobiler er også perfekte for familier eller grupper av venner som reiser sammen. Uansett hva slags ferie du planlegger, kan leie av bobil være en flott måte å gjøre det på. La turen gå langs Norges vakre kyst, eller kjør til Sverige på shopping- eller casinotur.

Kontrakt og forsikring når du leier bobil

Det er viktig å lese kontrakten grundig før du leier en bobil. Du bør forstå alle vilkårene i kontrakten, inkludert eventuelle gebyrer og forsikringer. Det er også viktig å sjekke at bobilen har den nødvendige forsikringen før du leier den. Hvis ikke, kan du bli ansvarlig for eventuelle skader som oppstår under leieperioden. Forsikringsvilkårene kan variere fra utleieselskap til utleieselskap, men skal fremgå av kontrakten, så les den nøye.

Krav til fører av bobil

Aldersgrense for leie av bobil kan variere fra land til land. Svært ofte er grensen 21 år, og i enkelte land vil det koste ekstra om du er mellom 21 – 25 år. Hvis det skal være flere førere på leiebilen må samtlige navn oppgis, og det er da vanlig å måtte betale et tillegg for dette.

Betaling

Når du leier bobil, gir du som regel utleieselskapet autorisasjon til å bruke ditt kredittkort som sikkerhet for egenandeler og andre avgifter. For å unngå at selskapet trekker større beløp fra kortet enn planlagt, anbefaler vi å sette en øvre grense når du gir utleier slik autorisasjon. Utleier har ikke rett til å belaste kredittkortet ditt eller depositum for påståtte skader uten å ha gitt deg beskjed. Du skal alltid ha muligheten til å bestride slike krav før noe skal betales.

Hva skal man tenke på når man leier bobil?

Det er enkelt å leie en bobil, men det er noen ting du bør være klar over før du leier. Her er noen tips til hva du bør tenke på når du leier bobil:

  • Sjekk at forsikringen dekker deg og bilen din.
  • Sjekk at du har gyldig førerkort.
  • Sjekk drivstofforbruket, og hvilken type drivstoff du skal fylle på med.
  • Sjekk at bilen er i god teknisk stand, og at alt fungerer som det skal.
  • Avklar hva som skjer hvis bilen får motorstopp og hvem som skal kontaktes ved en eventuell skade.
  • Pass på at kilometerstand noteres på kontrakten både ved ut- og innlevering.
  • Kontroller bilen nøye både ved ut- og innlevering for evt. skader. Ta bilde og sørg for at alle skader er påført skjema før du drar av sted.
  • Husk grill og grillmat til mathygge i kveldssolen.
  • Pakk klær og utstyr til alle typer vær.

Bilutleienemda

Forbrukerrådet og Norges Bilutleieforbund har opprettet en egen klagenemnd for bilutleie. Behandlingen i Bilutleienemnda er gratis.

Konklusjon

Den frihet man har når man kjører selv på bobilferie er vanskelig å slå med andre typer ferie. Om det er sammen med familien eller venner, er det mange fantastiske opplevelser som venter der ute. Så lenge dere sørger for at formaliteter som forsikring, betaling og krav til fører er på plass, er det kun å pakke bagasjerommet, plotte inn destinasjonene i GPS’en, og sette seg til rette i setet. Din nye favoritt ferie venter der ute.