Skal jeg lease en elbil?

Det å kjøpe en elbil kan være en stor investering, og det er mange faktorer som må vurderes. Det kan ofte føles ut som litt bingo når du skal ta valget. I denne artikkelen ser vi nærmere på fordelene med å lease en elbil fremfor å kjøpe den, og hvilke alternativer som finnes tilgjengelig.

Hva er fordelene og ulempene ved å lease en elbil?

Leasing av en elbil gir deg muligheten til å teste ut bilen før du kjøper den, samtidig som du slipper å bekymre deg for verditapet når bilen blir eldre. Du kan også få en bedre avtale på leasing enn om du kjøper bilen. Ulempene er at du ikke eier bilen, noe som betyr at du ikke har full frihet til å gjøre det du vil med den. Du må også være forsiktig med milepælene dine, da dette kan påvirke prisen på leieavtalen din, både positivt og negativt.

Er det økonomisk lønnsomt å lease en elbil?

Leasing av en elbil kan være en økonomisk fordel hvis du planlegger å ha bilen i mange år. For eksempel, hvis du planlegger å beholde bilen i fire år eller mer, kan det lønne seg å lease fremfor å kjøpe. Dette er fordi leasingkostnadene vil ligge fast over tid, mens verdien på bilen din vil fortsette å synke. I tillegg, hvis du trenger en ny bil før leasingavtalen er ferdig, kan det være vanskeligere og dyrere å returnere en leaset bil enn det er å selge din egen bil.

Hvor mye vil det koste meg å lease en elbil?

Det er ikke alltid like enkelt å vite hvor mye det vil koste deg å lease en elbil. Det er flere faktorer som spiller inn, som for eksempel hvilket merke og modell du velger, hvor mye batterikapasitet bilen har, og hvor mye du planlegger å kjøre i løpet av leieperioden. I tillegg kan det være forskjeller i pris mellom ulike leasingselskaper. 

Du bør først og fremst undersøke hva slags elbil du ønsker å lease, og sammenligne priser på tilsvarende modeller fra ulike selskaper. Husk at det ikke bare er månedsprisen du bør se på, men også eventuelle ekstrautgifter som for eksempel depositum og avgifter ved innlevering av bilen. Når du har funnet et tilbud du liker, kan det være lurt å sjekke om selskapet har noen gode rabatter eller andre fordeler du kan dra nytte av.

Noen ulemper med å lease en elbil er at du ikke eier bilen til slutt, og at det kan være etterleasingavgift når kontrakten går ut. Du bør derfor alltid sette deg godt inn i hva som står i kontrakten før du signerer den.

Hvilke elbiler kan jeg lease?

Når det gjelder elbiler, kan du lease de fleste modeller som selges i Norge. Her er noen eksempler:

  • Tesla Model S/X/3
  • Audi e-tron
  • Jaguar I-Pace
  • Mercedes EQC