Bør man kjøpe en bil med lottogevinst?

Mange nordmenn spiller ofte på lotto hver uke. Blant annet så er Viking lotto noe av det mest populære som spilles hver eneste uke hvis man ekskluderer gaming. Grunnen til det er kanskje at det er hele 100 000 stykker som vinner 3-6 premie hver uke og mange drømmer om å sitte igjen med topp premien på flere hundre millioner kroner. Det er faktisk ikke så lenge siden er nordmann vant over 300 millioner norske kroner.

Men når man sitter med pengene på bok, hva burde man bruke dem på? Mange ønsker å kjøpe seg et hus, bil, båt osv. Heldigvis er det slik at du ikke bare får penger på bok uten videre. Norsk Tipping betaler advokatfirmaet Brækhus for å være en nøytral tredjepart som kan hjelpe deg med å forvalte disse pengene. Får man utbetaling over 2 millioner så vil du ha rett på slik økonomisk bistand skulle man trenge det.

Hva bruker man gevinst på?

Så kommer man til den viktige delen, hva skal man bruke penger på. Ettersom vi er et selskap som dekker bil, så prater vi om det. Man har i grunnen to muligheter, enten man skal kjøpe eller lease. Hvilken som er best avhenger litt av din situasjon og kapital som du er villig til å bruke. Regnestykket er som regel alltid for at man skal lease, da får man totalt etter 3 år mindre betalinger enn det du ville ha hatt hvis du betalte ned et kjøp. Derimot vil dette regnestykke kunne endre seg, spesielt om renten går opp eller ned eller hvor mye penger man ønsker å bruke i egenkapital med en gang. Fordelen med leasing er at det er ganske forutsigbart hva man skal betale de neste årene så lenge kontrakten gjelder. Derimot mister man den fleksibiliteten man kunne ha hatt av å eie egen bil i tilfelle man ønsker å bytte bil til en ny en. Dette pleier å være en lang prosess som krever tid og energi og ikke minst papirarbeid og potensielt kostnader. Med egen, kjøpt bil, så har du fleksibiliteten, men dine betalinger vil variere fra måned til måned gitt rentesituasjonen i markedet.

Oppsummering

Vi anbefaler at du tar kontakt med en din lokale forhandler for å gå gjennom muligheter som finnes gitt din situasjon og den bilen du ønske rå kjøpe, så kan de hjelpe deg på vei med alle fordeler og ulemper som er forbudet med leasing eller det å eie en bil.